ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΙΜΗΣ KWh ΓΙΑ 200 ΜΕΛΗ – ΑΠΟ ΤΟ 2014 ΣΤΗΝ ΑΝΖΕΝΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

Νέα δεδομένα για 200 Μέλη του Συνδέσμου
KWh

ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ 200 ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΕΛΗ

Νέα -ευχάριστα- δεδομένα, φέρνει για 200 περίπου Μέλη, το Νομοσχέδιο που ψηφίζεται αυτές τις ημέρες και αφορά τη στήριξη των Α.Π.Ε.
Συγκεκριμένα, 200 Μέλη μας θα δουν την τιμή της κιλοβατώρας να αυξάνεται από ελάχιστα εώς πάρα πολύ.

   ΠΟΙΟΥΣ ΑΦΟΡΑ
Αφορά τα Μέλη που συνδέθηκαν Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2011 καθώς και τα Μέλη που συνδέθηκαν με αρχική τιμή (περίπου) 0,33 λεπτά ή και λιγότερο, επειδή έχασαν τις (τότε) προθεσμίες σύνδεσης.
Στην τελευταία περίπτωση, έχουμε Μέλη που (σήμερα) πληρώνονται με 20 λεπτά ή και λιγότερο!

ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

1. Στις αρχές Απριλίου 2014, ψηφίστηκε ο Ν. 4254/2014
Ο Νόμος άφησε “γκρίζα σημεία”, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις αγροτών που ήταν εκπρόθεσμοι στις προθεσμίες σύνδεσης, με αποτέλεσμα να έχουν μια τιμή οριακά βιώσιμη ή και κάτω από το όριο βιωσιμότητας.
2. Ο Σύνδεσμος από την πρώτη ώρα που ήλθε το θέμα στην επιφάνεια, συνέλεξε τα ονόματα αυτών των Μελών, ώστε να ασκηθούν οι απαραίτητες παρεμβάσεις. Εδώ -για να είμαστε ειλικρινείς- θα πρέπει να επισημάνουμε ότι ουδέποτε ενημερώθηκε η Διοίκηση από τα ίδια τα Μέλη γι αυτές τις περιπτώσεις, κάτι που επισημάναμε και εκείνη την εποχή. Θα είχαν αποφευχθεί απώλειες 6 ετών!
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ
3. Συστήσαμε στα εμπλεκόμενα Μέλη να μην προχωρήσουν σε δικαστικές ενέργειες, μέσω των οποίων δεν διακρίναμε ότι θα μπορούσε να υπάρξει κάποιο “φως”.
4. Παράλληλα με τις άλλες σημαντικές παρεμβάσεις αυτών των ετών προς το ΥΠΕΝ, ο Σύνδεσμος έφερνε πάντα ως θέμα στο τραπέζι των συζητήσεων και τις συγκεκριμένες περιπτώσεις.
5. Μετά τις πρόσφατες συσκέψεις του Συνδέσμου στο ΥΠΕΝ, έχουμε ως αποτέλεσμα την παρακάτω παράγραφο που εισάγεται στη Βουλή προς ψήφιση:
ΝΕΑ ΤΙΜΗ KWh

ΚΛΕΙΝΕΙ

Με την συγκεκριμένη θετική εξέλιξη, κλείνει ένα κεφάλαιο που αφορά τα γεγονότα του 2014.
Από όλη αυτή την ιστορία όμως, ας κρατήσουμε κάτι χρήσιμο για το μέλλον:
Η Διοίκηση του Συνδέσμου ουδέποτε ενημερώθηκε ή γνώριζε (πριν το Ν. 4254/2014) ότι υπήρχαν περιπτώσεις αγροτών με (αρχική) τιμή κάτω από 0,35€/KWh
Θα είχαν αποφευχθεί (για τους συγκεκριμένους συναδέλφους) απώλειες 6 ετών.
Αργήσαμε (!), αλλά τουλάχιστον έγινε κατορθωτή η βιωσιμότητα αυτών των συναδέλφων.

Κρατάμε όμως ως “δίδαγμα”, ότι η ενημέρωση για τέτοιες ιδιαιτερότητες είναι ευθύνη και των ίδιων των Μελών, για να μην πούμε …αποκλειστικά των ίδιων των Μελών.

One Comment

Back to top button