ΒΑΜΒΑΚΙ: ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ

Στο κόκκινο βρίσκεται η αγωνία στις τάξεις των βαμβακοπαραγωγών για τις φετινές τιμές στο προϊόν καθώς πλέον ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την έναρξη της εκκοκκιστικής περιόδου.ΣΥΛΛΟΓΗ ΒΑΜΒΑΚΙΟΥ

Σε 10-15 μέρες αναμένεται να ξεκινήσει η εκκοκκιστική περίοδος με τους παραγωγούς στην πλειοψηφία τους να κάνουν λόγο για μία αρκετά καλή χρονιά σε ότι αφορά την ποιότητα.
Προβλήματα καταγράφονται σε ορισμένες περιπτώσεις αγροτών που επλήγησαν από ακραία καιρικά φαινόμενα, τον περασμένο Ιούλιο, όμως κατά γενική ομολογία η ποιότητα του προϊόντος δεν υποβαθμίστηκε και κινείται σε αρκετά ικανοποιητικά επίπεδα.
Ασθένειες και προσβολές που καταγράφηκαν, αντιμετωπίστηκαν από τους παραγωγούς, γεγονός που αύξησε το κόστος παραγωγής δίχως όμως να επηρεάσουν σημαντικά την ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος.
Η ΣΥΛΛΟΓΗ

Οι συγκομιδές στις πρώιμες καλλιέργειες αναμένεται να ξεκινήσουν το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου ενώ εκτιμάται ότι θα σπάσει το πανελλαδικό πλαφόν των 2,5 εκατομμυρίων στρεμμάτων που αφορούν την συνδεδεμένη ενίσχυση.
Η αύξηση το στρεμμάτων σε όλη τη χώρα είναι περίπου από 5% μέχρι 10%
ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ

Back to top button