ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ Η ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ Δ.Ε.Η.

Τα σπασμένα της ΔΕΗ καλούνται να πληρώσουν μεταξύ άλλων οι αγρότες. Οι σίγουρα όχι αμελητέες ανατιμήσεις που ανακοινώθηκαν στις 30 Αυγούστου για τους λογαριασμούς του αγροτικού ρεύματος καθιστούν τους εκατοντάδες χιλιάδες παραγωγούς της χώρας επί της ουσίας αρωγούς στην προσπάθεια σωτηρίας της επιχείρησης.ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΡΕΥΜΑΣύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η ΔΕΗ επισήμως καθώς και όσα αναφέρει το σχετικό ΦΕΚ οι ανατιμήσεις θα εφαρμοστούν στον επόμενο λογαριασμό που θα λάβουν οι καταναλωτές.
Σε ότι αφορά το αγροτικό ρεύμα οι αυξήσεις στην τιμή της κιλοβατώρας κυμαίνονται από 8,3% στη χαμηλή τάση έως 9,6% στη μέση τάση ενώ αυξάνεται και η τιμή του παγίου κατά 13,2% στη χαμηλή Τάση
Διαβάστε ολόκληρο το θέμα από την εφημερίδα “Ύπαιθρος Χώρα” της 7/9/2019
ΥΠΑΙΘΡΟΣ ΧΩΡΑΚΩΣΤΑΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣΚΩΣΤΑΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ: ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥΣ
Στην “Ύπαιθρο χώρα” ο Κώστας Σπανούλης τόνισε τα εξής:
Δεν είναι δυνατόν τα σπασμένα από την κακοδιαχείριση και τους κακοπληρωτές της ΔΕΗ να τα πληρώνουν οι αγρότες μέσω των χειρισμών των εκάστοτε κυβερνήσεων.
Ο αγρότης καλείται να πληρώσει σχεδόν 7 λεπτά την κιλοβατώρα και θα πλήρωνε ακόμα περισσότερο εάν δεν υπήρχε η μείωση του ΕΤΜΕΑΡ, που επί της ουσίας θέτει σε κίνδυνο τον πλεονασματικό λογαριασμό των ΑΠΕ και απειλεί τη ρευστότητα των αγροτών και μικρών παραγωγών ενέργειας
Θέλουμε να καταγγείλουμε ότι ενώ για τις μικρές και μεσαίες τάσεις τα τιμολόγια αυξάνονται με αποτέλεσμα να πλήττεται ο αγρότης στους μεγαλοβιομηχάνους δεν υπήρξε καμία αύξηση!

  Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ AFO.GR
Είναι σημαντικό σε όλα τα παραπάνω, να προσθέσουμε και το εξής:
Κατά τα έτη 2015-2018 δόθηκε ένας τεράστιος αγώνας ενημέρωσης από τον Σύνδεσμο για το Net Metering.
Δυστυχώς, μόνο ένα ελάχιστο ποσοστό αγροτών ενέταξε στους σχεδιασμούς του (και στα Σχέδια Βελτίωσης), το συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Γι αυτούς -πλέον- οι σημερινές (ή και …αυριανές) αυξήσεις στο αγροτικό ρεύμα, είναι -σχεδόν- αδιάφορες.

Άρα, η όποια Κυβερνητική απόφαση (η οποία προφανώς πλήττει τον αγροτικό κόσμο) δεν μπορεί να είναι μόνο αφετηρία διαπιστώσεων αλλά και αυτοκριτικής.
Για να τα λέμε όλα…
ΤΙΜΗ ΠΩΛΗΣΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Back to top button