ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ…

Είναι γεγονός ότι οι πρωτοβουλίες του Συνδέσμου σε σχέση με το τραπεζικό σύστημα πέρασαν από πολλά κύματα.
Αναφερόμαστε σε απανωτές ουσιαστικές πρωτοβουλίες, από το 2014 μέχρι και σήμερα. Απανωτές, επί 5 συναπτά έτη.
Κάποιες από αυτές, έφτασαν σε σημείο να λοιδορηθούν ή ακόμα και να αποτελέσουν αφορμή για να ξεβραστούν κακόβουλα σχόλια, για ανθρώπους που πήραν τις πρωτοβουλίες.
Επί του γενικότερου, η απάντηση στα -προ ετών- ξεβρασμένα σχόλια, είναι πως: δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Σε αυτά τα έτη, οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου συμμετείχαν σε τουλάχιστον 10 συσκέψεις (υψηλότατου επιπέδου).  Εάν σε αυτές τις συσκέψεις υπήρχε μια κάμερα, θα διαπίστωνε ακόμη και το πιο δύσπιστο Μέλος, τους λόγους που μπορεί να εμπιστεύεται τους εκπροσώπους μας.
Όμως …γνωριζόμαστε πλέον και οι αράδες δεν χρειάζονται τεκμηρίωση!

Αξιοσημείωτη είναι η στιγμή, όπου σε σύσκεψη, εμφανίστηκε φωτοτυπημένο ενημερωτικό δελτίο του Συνδέσμου και το σχόλιο ήταν (περίπου): “τι γράφετε για μας…;”
Καλά ρε, μοιράζατε στις τράπεζες τα Ενημερωτικά Δελτία που σας στέλναμε…;ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ

  ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ
Όμως, γιατί να μπει κάποιος στην διαδικασία να …”υποκλέψει” μια σκέψη που εκφράζεται μέσα από το site ή (παλαιότερα) με τα Ενημερωτικά Δελτία, αφού υπάρχει η direct άποψη, η οποία είναι:
1. Οι τράπεζες είναι φίλοι μας. Είναι φίλοι μας, διότι μας εμπιστεύτηκαν σε μια δύσκολη περίοδο δανειοδοτώντας μας. Ναι, με επιτόκια έως και 11%, όμως αυτή είναι μια …λεπτομέρεια την οποία …συναποδέχθηκαν και τα δύο μέρη.
2. Οι τράπεζες είναι φίλοι μας. Είναι φίλοι μας, διότι μέχρι το έτος 2024 έχουν την πρόθεση να δανειοδοτήσουν τη συντριπτική πλειοψηφία των Μελών με ένα ποσό που αγγίζει η και ξεπερνά τα 140 εκ.€υρώ. Κάτι που καταγράψαμε και σε σχετικό θέμα της 23/6/2019
ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟΤο ερώτημα βέβαια είναι, ποια τράπεζα θα είναι αυτή με την οποία θα συνεργασθεί ο Σύνδεσμος.
Ποια θα είναι αυτή η τράπεζα, που θα έχει (μεσοσταθμικά) 3 εκ. €υρώ καθαρά κέρδη ετησίως, από βιώσιμα και πλήρως διασφαλισμένα δάνεια;
Είναι ένα ερώτημα που δεν μας απασχολεί σήμερα…

   ΓΡΑΜΜΑ
Είναι κρίμα, ένα καλά δομημένο κείμενο να έχει αναγνώστες μόνο το ΔΣ του Συνδέσμου. Γι αυτό και το παραθέτουμε:

ΓΡΑΜΜΑΘέλω να εκφράσω τις ειλικρινείς μου ευχαριστίες για όλη την προσπάθεια που γίνεται εδώ και αρκετό καιρό ώστε να ωφεληθούμε όλοι  (χωρίς να κάνουμε τίποτα απολύτως εμείς) για την μείωση του επιτοκίου.
Για εμένα είναι μια τεράστια νίκη, όχι τόσο από πλευράς κέρδους, αλλά λόγω του ότι μπορείς και έχεις λόγο (κατά κάποιο τρόπο) απέναντι στο θηρίο που λέγεται τραπεζικό σύστημα.
Και το λέω έχοντας πλήρη γνώση του τι σημαίνει να σου μειώσει κάποιος το επιτόκιο-ακόμα και αν είναι ληστρικό- εφόσον το υπόγραψες!

Πριν κάποια χρόνια, για να πετύχω μείωση, έκανα αίτημα με αιτιολογία καλής συνεργασίας και μου το μείωσαν μισή μονάδα, ουσιαστικά περιγελώντας με, αφού το επιτόκιο ήταν στο 10,5% για μεγάλο ποσό δανείου με ότι αυτό συνεπάγεται…
Λόγω του μεγάλου επιτοκίου, έκανα και άλλες προσπάθειες αλλά η τράπεζα ζητούσε “συνεργασία” δηλαδή να αγοράσω προϊόντα που πουλούσε.
Έτσι έκανα μια ασφάλιση ζωής για εμένα, με αντίκρυσμα μια μικρή πτώση του επιτοκίου. Προσπαθώντας εκ νέου, μου πρότειναν ένα αποταμιευτικό παιδικό πρόγραμμα με περαιτέρω μείωση του επιτοκίου το οποίο και έκανα αλλά ήταν και ακριβό προϊόν.

Αυτό το διάστημα που συζητιόταν η μείωση μέσω του Συνδέσμου, δεν κρύβω ότι ήμουν αρκετά καχύποπτος -όχι προς τον Σύνδεσμο βέβαια- αλλά προς το αδηφάγο τραπεζικό σύστημα που δεν το ενδιαφέρει τίποτα άλλο πάρα μόνο το μέγιστο κέρδος.
Μίλησα και άλλους επαγγελματίες του κλάδου που γελούσαν λέγοντας: “ξέχασέ την τη μείωση“!  Άλλος έλεγε “δεν υπάρχει περίπτωση” κλπ.
Όταν ήρθε η ώρα και πήγα το χαρτί του Συνδέσμου στον τραπεζικό υπάλληλο. Με κοιτούσε σαν εξωγήινος, λέγοντας τι είναι αυτό;
Και τι εννοείτε “μείωση“, δεν καταλαβαίνω. Μα δεν έχετε υπογράψει σύμβαση; Τι θέλετε τώρα;

Η αλήθεια είναι ότι απογοητεύτηκα και θυμήθηκα όσα μου έλεγαν οι προηγούμενοι. Όταν διάβασα σε ενημερωτικά σημειώματα που μας στέλνετε ότι σε κάποιους έγινε η μείωση, άρχισα να το πιστεύω.

Πριν λίγες ημέρες λοιπόν ο ίδιος υπάλληλος με ύφος βρεγμένης γάτας με πήρε τηλέφωνο λέγοντας: “ελάτε κύριε να υπογράψετε, εγκρίθηκε το αίτημα σας“.
Έτσι και έγινε. Η χαρά που πήρα όταν έφυγα από την τράπεζα και κοιτώντας την απορία-ήττα στο πρόσωπο του, ήταν κυριολεκτικά ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ από το χρηματικό κέρδος που αποκόμισα. Το θεωρώ μια νίκη κόντρα στο σύστημα, σε αυτούς που πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν χωρίς να σε υπολογίζουν.
Που γι αυτούς δεν μετράς καθόλου και νιώθουν ανώτεροι. Τι ηχηρό χαστούκι! Το καταχάρηκα. Και να φανταστείς πήγα απλά ένα πρωί, τους πέταξα ένα χαρτί που εκτύπωσα και τους είπα πάρτε το και στείλτε το στα κεντρικά!

Για όλα αυτά λοιπόν, θέλω να πω σε αυτούς που έτρεχαν μήνες τώρα, σε αυτούς που μιλούσαν ώρες στα τηλέφωνα με τραπεζικούς, σε αυτούς που μαζεύουν όλη αυτή την χαρτούρα στην γραμματεία μας, από καρδιάς 3,526 ευχαριστώ!

    ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ
Μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον, με πολύ ανταγωνισμό και άπειρες αγκυλώσεις, υπάρχουν τραπεζικά στελέχη τα οποία και έχουν αντιληφθεί και προσπαθούν (γενικά).
Όλα τα καλά ή τα κακά στη ζωή γίνονται -κατά βάση- από τους ανθρώπους και όχι από τα …κομπιούτερ.
Στην περίπτωσή μας, εφόσον περιοριστεί η “γνώμη” των κομπιούτερς και αξιολογηθεί η εκτίμηση σοβαρών τραπεζικών στελεχών, τότε μπορούμε να ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες.
Όλοι όμως…

6 Comments

Back to top button