ΣΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑ-ΒΟΙΩΤΙΑ: 916 ΚΛΟΠΕΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΩΝ

Σπείρες, που λυμαίνονται την περιοχή, κλέβουν μαζικά τους μετασχηματιστές της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η άρδευση των χωραφιών.
Η εξάρθρωση των πέντε εγκληματικών ομάδων, οι οποίες από το 2015 έως και πέρυσι λεηλάτησαν 916 μετασχηματιστές στους συγκεκριμένους νομούς προκαλώντας ζημιά 4 εκατ ευρώ στη ΔΕΗ και σοβαρότητα προβλήματα ηλεκτροδότησης, αποδεικνύεται ότι δεν έλυσε το πρόβλημα, που συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.ΚΛΟΠΕΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΩΝ

Οι αγρότες της Φθιώτιδας και της Βοιωτίας έχοντας σπείρει εδώ και δύο εβδομάδες, περιμένουν μάταια να ποτίσουν τις καλλιέργειες τους αφού οι “απαλλοτριώσεις” των μετασχηματιστών για την αρπαγή του πολύτιμου χαλκού έχουν βγάλει εκτός λειτουργίας τα αντλιοστάσια. Τον κίνδυνο να χαθεί η φετινή παραγωγή και την αγωνία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής μεταφέρει, μιλώντας στο “Πρώτο Θέμα”, ο πρόεδρος της κοινότητας Κυρτώνης Φθιώτιδας Δημήτρης Κυριαζής ζητώντας την παρέμβαση κάθε αρμοδίου ώστε να μπει τέλος στη δράση αυτών των εγκληματικών οργανώσεων.

“Η αγροτική παραγωγή σε μία περιοχή έκτασης 3.000 στρεμμάτων στους δύο νομούς κινδυνεύει εξαιτίας των κλοπών αυτών. Οι κάτοικοι της Κυρτώνης, που είναι κατά 90% αγρότες, έχουμε τα χωράφια μας στο χωριό Πύργος του όμορου νομού Βοιωτίας. Τα αντλιοστάσια δεν λειτουργούν πλέον και οι καλλιέργειες δεν αρδεύονται σε μία χρονική στιγμή που οι αγρότες έχουν σπείρει κάτι που σημαίνει ότι εάν δεν ποτιστούν έγκαιρα θα έχουμε απώλεια εισοδήματος. Επιπλέον, οι παραγωγοί κηπευτικών της περιοχής δεν πηγαίνουν πλέον στις λαϊκές αγορές αφού έχουν να ποτίσουν εδώ και ένα μήνα”. Οπως αναφέρει ο κ. Κυριαζής, “έχουμε επισκεφτεί επανειλημμένα τη ΔΕΗ Λιβαδειάς και τα αστυνομικά τμήματα Ορχομενού και Αταλάντης για το σοβαρό αυτό θέμα όμως επί της ουσίας δεν έχει δοθεί λύση καθώς τα συνεργεία της ΔΕΗ τοποθετούν καινούργιους μετασχηματιστές το πρωί και το βράδυ τους ξανακλέβουν!”.

Ο πρόεδρος της Κυρτώνης επισημαίνει ότι πρόκειται για ένα οργανωμένο σχέδιο από ένα κύκλωμα που τα μέλη του έχουν εξειδικευμένες γνώσεις παρεμβαίνοντας στις κολώνες υψηλής τάσης της ΔΕΗ. “Πληρώνουμε το λογαριασμό της ΔΕΗ κανονικά και ρεύμα δεν έχουμε. Ζητάμε την παρέμβαση κάθε αρμόδιο ώστε να λυθεί αυτό το πρόβλημα, που μαστίζει ολόκληρη την περιοχή μας”.

Back to top button