ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ: ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ (VIDEO)

Αποδεκτό έκανε το αίτημα για την ένταξη της ειδικής κατηγορίας φωτοβολταϊκών για τους κατ’ επάγγελμα αγρότες στο νομοσχέδιο για τις Α.Π.Ε. ο Γιώργος Σταθάκης.
Έωλη ωστόσο παραμένει η διαμόρφωση της ταρίφας, η οποία σήμερα Τετάρτη 6/3 είναι απολύτως ανοικτή, σύμφωνα με την εκτίμηση του afo.gr ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ
Παρουσιάζουμε σήμερα σε …παγκόσμια πρώτη, τις απαντήσεις που έδωσε ο Υπουργός στους φορείς κατά την συζήτηση της 5/3/2019. Ο κ. Σταθάκης ξεκίνησε με τα αγροτικά φωτοβολταϊκά:

Όπως διαπιστώνεται από την ακρόαση της απάντησης:
1. Ο Υπουργός “συζητά” την ένταξη της κατηγορίας “αγροτικά φωτοβολταϊκά” στο νομοσχέδιο.
2. Ωστόσο προτείνει μια τιμή, η οποία είναι μη βιώσιμη για τους αγρότες.
3. Έριξε το βάρος προτείνοντας την συμμετοχή των αγροτών στους Ενεργειακούς Συνεταιρισμούς, κάτι το οποίο ήταν απολύτως προβλέψιμο για το afo.gr και το επισημάναμε 8 ημέρες νωρίτερα:
ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    Η ΤΕΤΑΡΤΗ
Η σημερινή ημέρα (Τετάρτη 6/3/2019) είναι μια κρίσιμη ημέρα για την προσπάθεια του Συνδέσμου.  Η Διοίκηση παραμένει το ίδιο αισιόδοξη όπως και την …Δευτέρα.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης στέκονται αρωγοί στο αίτημα του Συνδέσμου, όμως τολμούμε να πούμε ότι και η ηγεσία του Υπουργείου επιθυμεί την παρουσία των αγροτών στην Ενέργεια.
Ένα από τα συμβάντα που έπαιξαν ρόλο στην μέχρι τώρα συστολή του Υπουργείου, είναι και το εξής γεγονός:
 Γυρολόγοι οι οποίοι διατείνονται ότι εκπροσωπούν παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας, «κοινώνησαν» σε παράγοντες του Υπουργείου, ότι το κόστος ενός φωτοβολταϊκού 100kw κυμαίνεται στις 52.000
Εφόσον υπάρχουν κατασκευαστές ή …γυρολόγοι που μπορούν με αυτά τα χρήματα να κατασκευάσουν μια φ/β μονάδα, στην οποία θα συμπεριλαμβάνονται: Οι όροι σύνδεσης, το χωράφι (ενοίκιο ή αγορά, ότι επιθυμούν) και (τουλάχιστον) 5 inverter, τότε υπάρχει η διάθεση προκαταβολής από σήμερα για 500 πάρκα και ας γίνουν οι κατασκευές το 2020. Οι προκαταβολές από σήμερα….
Αναμένουμε προτάσεις και φυσικά ο Σύνδεσμος θα σταματήσει οποιαδήποτε άλλη διεκδίκηση βιωσιμότητας, αφού με τις 52.000€ κατασκευή (με όσα δεδομένα αναφέρουμε παραπάνω) είναι εφικτή!

 Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
Μέχρι όμως τις 32 Μαρτίου που “θα έρθουν” οι προτάσεις -με τα δεδομένα που αναφέρουμε- εμείς συνεχίζουμε να διεκδικούμε την βιώσιμη παρουσία των αγροτών στην Ενέργεια.
Αυτό σημαίνει, ότι τα 4 Μέλη της Διοίκησης που συμμετείχαν στην Επιτροπή Εμπορίου, παραμένουν στην Αθήνα.
Τις επόμενες ώρες (πρωί Τετάρτης) αναμένονται στην Αθήνα και άλλα Μέλη της Διοίκησης καθώς και απλά Μέλη, ώστε να συνεχιστεί ο αγώνας της διεκδίκησης, ο οποίος έχει πολλά πολλά περιθώρια επιτυχίας.
Στην περίπτωση που φτάσουν προσφορές (από γυρολόγους) για κατασκευή φ/β μονάδας με …52.000€, θα ενημερωθούν άμεσα 500 Μέλη για να μεταγγίσουν τάχιστα τις προκαταβολές τραπεζικά και να …μην χαθεί η ευκαιρία…!5/3/2019: Η ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ ΣΠΑΝΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

Back to top button