ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΩΖΕΙ ΑΓΡΟΤΕΣ: ΟΙ …ΑΟΚΝΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΑΡΙΔΗ

Κατά μία έννοια οι αράδες που ακολουθούν, πιθανόν να αδικούν τον κ. Σαρίδη, υπό την παραδοχή ότι προηγήθηκαν και άλλοι «Σαρίδηδες», υποψήφιοι «σωτήρες» των αγροτικών φωτοβολταϊκών.

Το ότι δεν ασχοληθήκαμε, δεν παγιώνει μια κατάσταση. Τουτέστιν, πλέον δεν θα αφήσουμε οποιαδήποτε στρεβλή αναφορά στα αγροτικά φωτοβολταϊκά, χωρίς σχολιασμό.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ
Ο Ιωάννης Σαρίδης είναι Βουλευτής Θεσσαλονίκης, της Ένωσης Κεντρώων.

  ΤΙ ΕΚΑΝΕ
Ο Ιωάννης Σαρίδης με επερώτηση στη Βουλή (παρατίθεται δεξιά) παρουσίασε ψεύτικα στοιχεία, προσέβαλε τους Έλληνες αγρότες και προσέβαλε το έργο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αγροτικών Φωτοβολταϊκών.

ΣΑΡΙΔΗΣ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑΘΑΚΗ
Ο Υπουργός Ενέργειας, έδωσε –πολύ ορθά– μια «απάντηση-ξεπέτα», παρόμοια με του προκατόχου του Πάνου Σκουρλέτη σε αντίστοιχη επερώτηση Βουλευτή ιδίου βεληνεκούς νοημοσύνης!
Κάτι έπρεπε να πει ο Υπουργός για να …προχωρήσει η ζωή. Και …αυτό έκανε!

ΕΙΜΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, ΑΡΑ …ΛΕΩ (ΚΑΙ ΤΑΖΩ) ΟΤΙ ΘΕΛΩ!
Πιστεύουμε ακράδαντα, ότι η εποχή που Βουλευτές της Αντιπολίτευσης έβγαιναν και έταζαν “και του πουλιού το γάλα”, έχει περάσει.
Θα αργήσει να περάσει όμως η εποχή που οι Βουλευτές παίρνουν «έτοιμο κείμενο» και το μεταφέρουν ως επερώτηση τους στη Βουλή. Αυτό δηλαδή που έκανε ο Σαρίδης.ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΩΖΕΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΑΡΙΔΗ
Διότι, δεν φτάνει μόνο η …εκφώνηση ενός «ετοιμοπαράδοτου κειμένου». Θα πρέπει ο Βουλευτής να μπορεί να το υποστηρίξει. Μπορεί άραγε να το υποστηρίξει ο κ. Σαρίδης…;

Ψέμα 1o: Αναφέρεται ο Βουλευτής σε «ανισότητες» που δημιούργησε ο Ν. 4254/2014 στα αγροτικά φ/β σε βάρος των συνδεδεμένων του 2011 και 2012. Είναι ψέματα και αρκεί η απλή ανάγνωση του 4254. Εάν ο κ. Σαρίδης  έκανε την ανάγνωση και παρ’ όλα ταύτα προχώρησε στην επερώτηση, είναι απλώς …ψεύτης!
Εάν δεν έκανε ανάγνωση του Νόμου και απλώς τον επικαλείται, τότε είναι απλώς …ταχυδρόμος!
Ψέμα 2o: Αναφέρει ο Βουλευτής, ότι ο Ν.4254/2014 αποκλείει την παραμετροποίηση από τους αγρότες. Ψέμα!
Όποιος αγρότης επιθυμεί, μπορεί να ενταχθεί στο καθεστώς της παραμετροποίησης των τιμών!

ΣΑΡΙΔΗΣ: ΔΕΝ ΕΙΔΕ ΤΗ ΣΦΑΓΗ. ΕΙΔΕ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΟΜΕΝΟ ΔΑΧΤΥΛΟ
Ο …νομομαθής κ. Σαρίδης, επικαλείται μια δήθεν αδικία του Ν. 4254/2014 και δεν βλέπει το προφανές: Ότι με τον συγκεκριμένο νόμο μειώθηκαν αυθαίρετα οι τιμές των αγροτών.
Δηλαδή, είναι -για παράδειγμα- σαν να βρίσκει ο κ. Σαρίδης δυο σφαγμένους στο διάβα του και να κάνει καταγγελία στην αστυνομία μόνο για τον ένα, επειδή -κατά την γνώμη του- έχει (επιπρόσθετα) κι ένα κομμένο δάχτυλο!
Με ποια αλληλουχία λογικής ο Βουλευτής κάνει επερώτηση για το ελάσσων και αγνοεί το μείζον;
Είναι πραγματικά να γελάει κανείς με τους ανθρώπους που έχει στείλει στη Βουλή ο Ελληνικός λαός…!

Ο ΣΑΡΙΔΗΣ ΕΜΑΘΕ ΤΟ …ΑΕΙ ΑΡ ΑΡ
Στην επερώτησή του ο Βουλευτής επικαλείται το περιβόητο “άει άρ άρ“.
Αγνοεί ότι η αποδοχή του “άει αρ αρ” ίσχυε και πριν τις 7 Απριλίου 2014. Γιατί όλα με όλα τα αγροτικά πάρκα ξεκίνησαν με συγκεκριμένη ταρίφα και δεν υπολογίστηκε το “άει αρ αρ”;
Τι έγινε;
Έχουμε “άει αρ αρ” μετά το κούρεμα. Πριν το κούρεμα τι έχουμε; Φυστικοστράγαλα…;

ΛΑΘΟΣ ΤΙΤΛΟΣ
Αλλά, ακόμα και ο τίτλος της επερώτησης είναι λάθος:
ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗενώ θα έπρεπε να είναι:
«Καθυστέρηση αποκατάστασης νοημοσύνης, προσωρινού ιδιοκτήτη βουλευτικού εδράνου»

4 Comments

Back to top button