ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΨΑΛΙΔΙΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΗΜΕΡΙΑΣ – ΣΗΜΕΡΑ: ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝΣαν σήμερα, στις 14 Φλεβάρη του 2017 οργανώθηκε μια μεγάλη δυναμική κινητοποίηση στο Υπ. Ενέργειας δεδομένου ότι η καθυστέρηση των πληρωμών είχε ξεπεράσει τους 8 μήνες.

ΥΠΕΡΗΜΕΡΙΑΉταν η αφετηρία ώστε να ξετυλιχτεί το κουβάρι των αιτιών που (ξανα)φτάσαμε σε τέτοια μεγάλη υπερημέρια.
Η 14η Φεβρουαρίου 2017 ήταν η απαρχή μιας γενναίας οικονομικής απόφασης που έλαβαν οι δύο Σύνδεσμοι Φωτοβολταϊκών ώστε να  προχωρήσουν σε πολυδάπανη δικαστική παρέμβαση υπέρ του Λ.ΑΓ.Η.Ε.
Τα αποτελέσματα αυτών των ενεργειών άρχισαν να φαίνονται λίγες εβδομάδες αργότερα, αφού η υπερημέρια έφτασε -με γεωμετρική καθίζηση- σε κάτω από 100 ημέρες, ενώ τον Ιούλιο 2018 είχαμε ρεκόρ με υπερημέρια 60 ημέρες (φωτό δεξιά).

    ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ
Σε ότι αφορά τις σημερινές συνθήκες, αναμέναμε πολύ καλύτερους αριθμητικούς συσχετισμούς.
Ο Οκτώβριος πληρώθηκε με 70 ημέρες υπερημέρια, όταν -επαναλαμβάνουμε- ο “φορτωμένος” Ιούλιος του 2018 εξοφλήθηκε με 60 ημέρες υ/μ.
Άρα, το ερώτημα είναι: Πόσο ικανοί θα είναι οι προμηθευτές ηλ. ενέργειας και οι άλλοι άμεσα εμπλεκόμενοι, να έχουν μια συνέπεια από την οποία θα προκύψει ανάλογη υπερημέρια τον Ιούλιο του 2019;

Βάσει των συνθηκών, για να προκύψει το παραπάνω σενάριο, θα έπρεπε σήμερα να τρέχουμε με υ/μ κάτω των 40 ημερών!
Δηλαδή με συνειρμικούς και απλοϊκούς υπολογισμούς, “φαίνεται” ότι έρχεται ένας μήνας υπερημέρια για τους επερχόμενους καλοκαιρινούς μήνες.

Μακάρι να μην συμβεί αυτό.
Όμως, επειδή τα “μακάρι” οι ευχές και οι προσευχές δεν είναι δεδομένα που συνάδουν με την στρατηγική των “δύο Συνδέσμων“, έχουν ήδη γίνει θεωρητικές συζητήσεις για το τι μέλει γενέσθαι εφόσον ξαναφτάσουμε σε τέτοια επίπεδα.
Η αύρα που εισπράττουμε από τα επιτελεία των Π.Σ.Α.Φ. και Σ.Π.Ε.Φ. είναι ότι: «…δεν αλλάζει τίποτα. Ότι έγινε μπορεί να ξαναγίνει»

2 Comments

Back to top button