ΩΡΙΜΑΖΕΙ ΤΟ ΒΙΩΣΙΜΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟ

Προσοχή, σε αυτά που θα διαβάζεις...

Η αναφορά του Υπ. Ενέργειας στην Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής, δείχνει ξεκάθαρα ότι ωριμάζει (για να μην πούμε ότι θεωρείται βέβαιη) η προσθήκη της κατηγορίας των αγροτών στο νέο καθεστώς ενεργειακής εξέλιξης της χώρας.ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟ

Και πως θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, αφού οι αγρότες υπήρξαν θύματα άστοχων χειρισμών που επέβαλαν την αυθαίρετη μείωση της τιμής σε μονάδες που -όταν ο ΕΛΑΠΕ βυθιζόταν- δεν είχαν δημιουργηθεί καν….!
Θα πρέπει να σημειώσουμε, ότι -σύμφωνα με τις τοποθετήσεις των κ. Σκρέκα και Μανιάτη στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου– το αίτημα του Συνδέσμου τυγχάνει διακομματικής αποδοχής.

ΠΡΟΣΟΧΗ (ΞΑΝΑ), ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Επειδή, κατά τους επόμενους μήνες αναμένεται να έχουμε μπαράζ δημοσιευμάτων για το συγκεκριμένο θέμα, αναμένουμε (πλέον) απο τα Μέλη να είναι υποψιασμένα και όχι να προχωρούν σε άγρα ενημέρωσης οιουδήποτε Μέσου, αμφιβόλου γνώσεων και -κυρίως- αμφιβόλων προθέσεων.

Αυτό -για παράδειγμα- σημαίνει, ότι σε σχετικό ρεπορτάζ της 15ης Ιανουαρίου 2019 διαβάσαμε τις παρακάτω αράδες:
«…στο Υπουργείο (αλλά και στα ανά την Ελλάδα κομματικά και βουλευτικά γραφεία) υπάρχει έντονη πίεση για τη δημιουργία μιας διακριτής κατηγορίας (με ξεχωριστές διευκολύνσεις) για τους αγρότες – επενδυτές. Η πίεση αυτή, προς ώρας τουλάχιστον, δεν φαίνεται να βρίσκει ευήκοα ώτα».

    Το ρεπορτάζ του afo.gr για το συγκεκριμένο θέμα, λέει τα εξής:
1. Ουδένας αγρότης ενόχλησε κομματικό ή βουλευτικό γραφείο για το συγκεκριμένο θέμα, αφού το αίτημα του Συνδέσμου -κατατεθειμένο από τον Σεπτέμβριο του 2018 στο Υπ. Ενέργειας– “φάνηκε” άμεσα ότι τυγχάνει αποδοχής.
2. Στο αίτημα του Συνδέσμου (και όχι αγροτών που …δήθεν παρέλασαν από κομματικά γραφεία) δεν ζητήθηκαν “διευκολύνσεις”, αλλά βιωσιμότητα της μονάδας.
3. Το πόσο …”ευήκοα” είναι τα ώτα στο αίτημα του Συνδέσμου, το δείχνει η τοποθέτηση του Υπουργού στην Επιτροπή Εμπορίου αλλά και των εκπροσώπων της αντιπολίτευσης στην Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου.

   ΜΠΑΡΑΖ ΕΡΩΤΗΜΑΤΩΝ
Για το θέμα έχουμε δεχτεί εκατοντάδες ερωτήματα από τα Μέλη, τα οποία όμως -θα λέγαμε- σε ποσοστό …σχεδόν 100%- είναι ανεπίκαιρα.
Δηλαδή, ερωτήματα για “νομοθεσίες”, γαίες υψηλής παραγωγικότητας και τα λοιπά, αφορούν αυτούς που έχουν πρόθεση να κάνουν φ/β μονάδα τον Φλεβάρη, το Μάρτη, τον Απρίλη κλπ
Ο Σύνδεσμος δεν έχει τέτοιες προθέσεις, άρα τα ερωτήματα είναι άνευ αντικειμένου…!

Back to top button