ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΜΟΥ ΕΚΛΕΨΕ 100 ΕΥΡΩ

Ε! γαμώτ’ απροσεξία…
Είχα πάει σούπερ μάρκετ. Έγραφε το χαρτί: Ζάχαρη άχνη, φακές, μακαρόνια νούμερο έξι και μια χαρτοταινία. Ε, δεν πρόσεξα τις φακές… Γύρισα σπίτι χωρίς τις φακές. Θα με καταδικάσεις δηλαδή;
Να: Πως ο “άλλος” έκανε τον Πρωθυπουργό και τρεις (τουλάχιστον) υπουργοί του “πακετάριζαν” τα ‘κατομμύρια; Δεν το πρόσεξε! Πόσο δύσκολο είναι να το εμπεδώσεις;
Τελικά είστε πολύ κακοί ρε. Για μια απροσεξία, αμέσως να καταδικάσετε ευυπόληπτους πολίτες

ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ
Πάντως, όλα τα λεφτά είναι το έκπληκτο βλέμμα την ώρα που φορεί τις χειροπέδες (στο δεξί και στ’ αριστερό, σαν …κόσμημα). Είναι σα να λέει:
– «Δε μπορεί να μου συμβαίνει εμένα αυτό…!»
Αμ! συμβαίνει Γιάννο μου. Συμβαίνει.

ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ …ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ
Για όσους βέβαια συνεχίζουν να μένουν με την (απλοϊκή) εντύπωση ότι οι πολιτικοί «όλοι ίδιοι είναι», ασφαλώς δεν ισχύει. Να για παράδειγμα στην “περίπτωση Γιάννου”, δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (Παναγιώτης Κρητικός και Κυριάκος Σπυριούνης) το 2002 είχαν υποβάλει μη βολικό ερώτημα στη Βουλή. Το αποτέλεσμα; Μετά από μήνες διαγράφηκαν από τον …απρόσεκτο Πρωθυπουργό!
Ήταν πολύ …προσεκτικοί ρε αδερφέ. Τι δεν καταλαβαίνεις..;

ΗΤΑΝ ΚΛΕΜΜΕΝΟ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ

Σ’ αυτό που θα πρέπει να εστιάσουμε, είναι το εξής:
Ότι οι “δύο υπουργοί-φίρμες” δεν οδηγήθηκαν στη φυλακή επειδή έκλεψαν, αλλά για άλλους υποδεέστερους λόγους. Ο Γιάννος -για παράδειγμα- κατηγορείται για “ξέπλυμα χρήματος“.
Είναι δηλαδή, σαν να σφάζεις κάποιον και η κατηγορία να είναι ότι …ήταν κλεμμένο το μαχαίρι!

ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ
Ο Νόμος περί “Ευθύνης Υπουργών” δημιουργήθηκε και ψηφίστηκε από ανθρώπους που …ζουν ανάμεσά μας και (αρκετοί εξ’ αυτών) διεκδικούν διαχρονικά (και σήμερα) την ψήφο μας.

ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΜΟΒΛΟΓΙΑ…;
Το ερώτημα που απασχολεί πλέον την κοινή γνώμη, είναι η ασθένεια από την οποία θα πάσχει σε 2-3 μήνες ο Γιάννος.
Θα είναι ανεμοβλογιά; Δισκοπάθεια; Καρδιοπάθεια; Εντερικά…;ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΜΟΓΙΟ

100 ΕΥΡΩ
Μια πρόχειρη διαίρεση της οικονομικής ζημίας κάθε οικογένειας που υπέστει στην “περίπτωση Γιάννου”, μας δίνει τον αριθμό “100“.
Δηλαδή, κάθε Ελληνική οικογένεια πλήρωσε (μόνο) τον Γιάννο με 100 ευρώ. Άστο, το χρηματιστήριο δεν στο βάζω μέσα επειδή …είμαι καλό παιδί.
Ποιος είσαι συ ρε ομορφάντρα, που μου έκλεψες 100 ευρώ…;

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ
Στην υπερασπιστική του γραμμή ο Γιάννος αποδέχεται την παράνομη εξαγωγή συναλλάγματος.
Αυτός που κάνει αυτή την πράξη, ονομάζεται λαμόγιο.
Δηλαδή, η χώρα από το 1981 είχε: Ευρωβουλευτή, Βουλευτή και Υπουργό, ένα (τουλάχιστον) λαμόγιο.
Στο κάνω λιανά αναγνώστη μου, μπας και δε το κατάλαβες…

Η ΣΥΓΝΩΜΗ
Είναι αξιοσημείωτο ότι και στις δύο περιπτώσεις των “φυλακόβιων” Υπουργών, δεν ακούστηκε ούτε μια συγνώμη από τα χείλη τους. Ξέρετε γιατί;
Είναι δύο οι λόγοι:
1. Επειδή πιστεύουν ότι θα έρθουν έτσι τα πράματα ώστε οι (παρα)εξελίξεις να είναι “βολικές” γι αυτούς. Δυστυχώς για μας, αυτό δεν είναι ένα απολύτως απίθανο σενάριο.
2. Επειδή το ψέμα έγινε ένα με το πετσί τους.

ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ
Όλα λοιπόν εκ των υστέρων. Διαπιστώσεις εκ των υστέρων. Ένα λαμόγιο μου έκλεψε 100 ευρώ. Και τι έγινε; θα ΛΑΜΟΓΙΑμου το επιστρέψει…;
Κάποια στικάκια είχαν χαθεί, κάποιοι (βολικοί) νόμοι ψηφίστηκαν, κάποιες προανακριτικές αθώωσαν και τα λοιπά… και τα λοιπά…
Εκ των υστέρων λοιπόν, είναι εύκολο το ανάγνωσμα και “βολεύει” τα αισθήματα της μάζας.
Όμως, η αλήθεια είναι ότι οι “δυο φυλακόβιοι” έχουν δίκιο σε ένα βασικό γεγονός:
– Κανένας τους δεν αυτοδιορίστηκε πολιτικός παράγοντας. Ήταν εντεταλμένοι μέσα από εκλογικές διαδικασίες, για να πράξουν αυτό που θεωρούσαν καλύτερο.
Και το έκαναν

Back to top button