ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ, ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ 18 ΜΗΝΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ – ΟΙ …ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

Ερώτηση για το αν έχουν περιέλθει σε γνώση της Κυβέρνησης οι κατηγορίες για συγκάλυψη αξιόποινων πράξεων που βαραίνουν τον σημερινό Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ, Εμμανουήλ Παναγιωτάκη όταν ανανέωνε τη θητεία του για ακόμη τρία χρόνια, υπέβαλλαν στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη, 22 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Ο διοικητής της ΔΕΗ είχε καταδικαστεί πρωτόδικα με δυο χρόνια φυλάκιση επειδή συγκάλυψε υφιστάμενη του, η οποία κατηγορήθηκε για δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Η υπάλληλος αθωώθηκε σε δεύτερο βαθμό για την κατηγορία της εκβίασης και δικάζεται μόνο για την ηθική αυτουργία.

Η υπόθεση αφορά την θητεία του κυρίου Παναγιωτάκη ως προϊσταμένου του ΔΕΔΔΗΕ, όταν διαπιστώθηκε από την Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος ότι η υφιστάμενή του εκβίαζε ιδιώτες ζητώντας χρηματικά πόσα προκειμένου να εγκρίνει ηλεκτροδότηση αγροτικών εγκαταστάσεων.

ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΔΙΚΟΣ

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ – ΟΙ …ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

Ο κ. Παναγιωτάκης, ως Πρόεδρος της Δ.Ε.Η. είναι μεταξύ των προσώπων που άμεσα επηρεάζει την διακύμανση του ΕΛΑΠΕ. Είναι κι άλλα πρόσωπα που επηρεάζουν τον ΕΛΑΠΕ, καθώς επίσης και κάποιες …ημερομηνίες. Ας τα δούμε ένα-ένα για να …επιμορφωθούμε!

1. Τον Φεβρουάριο του 2017 γίνεται στο ΥΠΕΝ η μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την στάση πληρωμών των παραγωγών από φ/β, με την διοργάνωση των Π.Σ.Α.Φ. και Σ.Π.Ε.Φ.
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ2. Λίγες ημέρες αγρότερα, πραγματοποιείται άκαρπη συνάντηση ΠΣΑΦ & ΣΠΕΦ με εκπροσώπους της ΔΕΗ, με την συμμετοχή του Προέδρου της.
3. Ακολουθεί εξώδικο των ΠΣΑΦ & ΣΠΕΦ προς τον πρόεδρο της ΔΕΗ, με αφορμή την ροή χρημάτων προς τον ΛΑΓΗΕ, η οποία είναι πολύ μικρότερη από τα έσοδα (που εισπράττει η ΔΕΗ) από το ΕΤΜΕΑΡ.
4. Ο Πρόεδρος της ΔΕΗ απαντάει στο εξώδικο και -μεταξύ άλλων- χαρακτηρίζει εμέσως τους Δύο Συνδέσμους, ως ….ανάλγητους.
5
. Ακολουθεί στο afo.gr (Μάιος 2017) το άρθρο με τίτλο: “Ένθεν και εκείθεν της Ενέργειας διακινείται αναλγησία“, όπου σχολιάζουμε την απάντηση Παναγιωτάκη στο εξώδικο των Δύο Συνδέσμων. 6. Ο κ. Παναγιωτάκης βρίσκει στήριγμα σε …(φερόμενους ως) “συλλόγους” παραγωγών από φωτοβολταϊκά, με τους οποίους έχει απανωτές συναντήσεις …ιδιαιτέρου βεληνεκούς και όγκου (!) και ακολουθούν ….φωτογραφίες!
7. Έπειτα έχουμε εξώδικα των Δύο Συνδέσμων στον ΛΑΓΗΕ, ο οποίος με τη σειρά του (πλέον) ακολουθεί δικαστικά μέτρα κατά ΔΕΗ.
8. Από την πιάτσα συλλόγων που φέρονται να εκπροσωπούν παραγωγούς φωτοβολταϊκών, διαρρέεται ότι: «…τώρα που αγριέψαμε με τα εξώδικα την ΔΕΗ, θα σταματήσει εντελώς να μας πληρώνει»
9. Ω! του θαύματος, από τον Ιούνιο του 2017 οι υπερημερίες αρχίζουν να καλύπτονται με ραγδαίο ρυθμό, αφού η ΔΕΗ στα cash flow είναι …ιδιαιτέρως γεναιόδωρη! Φτάσαμε, από τις 194 ημέρες υπερημερία (Φεβρουάριος 2017) στις 70 όπου είναι σήμερα.  Και “κάποιοι” μας έλεγαν: «μην αγριεύετε τη ΔΕΗ…»
10. Δηλαδή, πέραν των εξωδίκων για υπεξαίρεση ο κ. Παναγιωτάκης (χωρίς να το ξέρουν αυτό οι δύο σύλλογοι) είχε ήδη μια νωπή καταδίκη!

ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

Σύμφωνα με τους 22 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, στις 28/2/2017 (δηλαδή μόλις 14 ημέρες μετά την διαμαρτυρία των Δύο Συνδέσμων στο ΥΠΕΝ) το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας καταδίκασε (σε πρώτο βαθμό) τον κ. Παναγιωτάκη για παράβαση καθήκοντος.

Λίγες εβδομάδες αργότερα, οι Δύο Σύνδεσμοι κατηγορούν εξωδίκως τον κ. Παναγιωτάκη για υπεξαίρεση χρημάτων (μη απόδοση του ΕΤΜΕΑΡ), ενώ ο …καταδικασμένος, κατηγορούσε τους Δύο Συνδέσμους για …αναλγησία, την ώρα που ήδη είχε στην πλάτη του μια καταδίκη για συγκάλυψη υπαλλήλου του ΔΕΔΔΗΕ που εκβίαζε αγρότες.
Είδατε τι …αλανιάρες και ανάλγητες είναι καμιά φορά οι ημερομηνίες…;

ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Παρακολουθούμε τα πάντα και προφανώς θα παρακολουθήσουμε και την συζήτηση στη Βουλή, που θα γίνει με αφορμή την επερώτηση των 22 της Νέας Δημοκρατίας.

Οφείλουμε όμως να προσθέσουμε -για την συνολική συμπεριφορά των προσώπων- τα εξής:

  • Επί Υπουργείας Σκουρλέτη και Σταθάκη, οι αριθμοί δείχνουν ότι έχουμε έναν εξορθολογισμό των δεδομένων που αφορούν τον ΕΛΑΠΕ και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Σημαντικό μερίδιο σε αυτό έχει και ο κ. Μπουλαξής Πρόεδρος της ΡΑΕ, ο οποίος πέραν των άλλων αναπτύσει επικοινωνιακές και ουσιαστικές δραστηριότητες, στις οποίες η ΡΑΕ δεν μας είχε συνηθίσει. Είναι αξιοσημείωτο ότι οι αριθμοί ευημερούν, χωρίς να πειραχτεί η τσέπη του κοσμάκη, γεγονός στο οποίο ο Π.Σ.Α.Φ. δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα.
  • Ο κ. Σκουρλέτης όμως, “βαρύνεται” με τον εξαναγκασμό των αγροτών (των ανθρώπων του μόχθου και της παραγωγής) να επιδοτούν οικονομικά “πέντε βιομηχάνους”, μέσω του Τέλους Διακοψιμότητας.  Γράφαμε χαρακτηριστικά στο afo.gr, τον Δεκέμβρη του 2015:ΑΝΥΠΑΚΟΥΟΣΟ κ. Σταθάκης “βαρύνεται” από το γεγονός ότι συνέχισε το καθεστώς της επιδότησης των “πέντε βιομηχάνων” από τους αγρότες.
    → Ο ίδιος όμως, θα έχει την ευκαιρία στο επόμενο διάστημα να επανορθώσει αυτή την αδικία, η οποία δεν συνάδει ούτε με την κοινωνική ηθική ούτε με την λογική. Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα εκμεταλευτεί την δυνατότητα και θα είμαστε εδώ για να καταγράψουμε με “κρύο μυαλό” την οποιαδήποτε εξέλιξη…!
Back to top button