ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑΣ

Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, σε όλα τα αποσπάσματα που παραθέτουμε κυριαρχεί η μομφή του κ. Παναγιωτάκη, προς τους “δύο Συνδέσμους” περί (ουσιαστικά)  “αναλγησίας” και “αδιαφορίας” για το κοινωνικοοικονομικό γίγνεσθαι της χώρας και ειδικότερα της ΔΕΗ….

ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ

Από την επιστολή Παναγιωτάκη προς το ΥΠΕΝ (26/4/2017) που είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα Ολοκληρη παρακάτω), “κρατάμε” ένα απόσπασμα:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΕΗ

  • Θυμίζουμε (και) παραγράφους από την επιστολή του Προέδρου της ΔΕΗ προς τους “δύο Συνδέσμους” στις 24/3/2017 (ολόκληρη εδώ):

ΔΕΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ

ΑΔΜΗΕ

Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, σε όλα τα αποσπάσματα που παραθέτουμε κυριαρχεί η μομφή του κ. Παναγιωτάκη, προς τους “δύο Συνδέσμους” περί (ουσιαστικά)  “αναλγησίας” και “αδιαφορίας” για το κοινωνικοοικονομικό γίγνεσθαι της χώρας και ειδικότερα της ΔΕΗ. Ας δούμε τι λένε και οι αριθμοί:

  • Τον Δεκέμβριο του 2015, η υπερημερία ενός αγρότη με φωτοβολταϊκό, είναι στις 120 ημέρες. Καμία αντίδραση απο τους “ανάλγητους φωτοβολταϊκούς”.
  • Τον Μάρτιο του 2016, η υπερημερία ενός αγρότη με φωτοβολταϊκό, είναι στις 140 ημέρες. Καμία αντίδραση απο τους “ανάλγητους φωτοβολταϊκούς”.
  • Τον Απρίλιο του 2016, η υπερημερία ενός αγρότη με φωτοβολταϊκό, είναι στις 170 ημέρες. Καμία αντίδραση απο τους “ανάλγητους φωτοβολταϊκούς”.
  • Τον Δεκέμβριο του 2016, η υπερημερία ενός αγρότη με φωτοβολταϊκό, είναι στις 170 ημέρες. Καμία αντίδραση απο τους “ανάλγητους φωτοβολταϊκούς”.
  • Το α! δίμηνο του 2017, η υπερημερία ενός αγρότη με φωτοβολταϊκό, είναι στις 190-200 ημέρες. Καμία αντίδραση απο τους “ανάλγητους φωτοβολταϊκούς”.

Τον Μάρτιο του 2017 ενεργοποιείται” η νομική αντίδραση των …”ανάλγητων φωτοβολταϊκών”. Δηλαδή 13 μήνες μετά τον Δεκέμβριο του 2015 και ενώ η καθυστέρηση των πληρωμών “τραβάει σταθερά την ανηφόρα!”.  Όχι βέβαια, ότι πριν τον Δεκέμβριο του 2015 δεν υπήρχε καθυστέρηση (90 ως 110 ημέρες ήταν …μεσοσταθμικά), αλλά …λέμε τώρα!

ΠΛΗΡΩΝΕ ΜΑΛΑΚΑ ΑΓΡΟΤΗ

Φτάνουμε στο σήμερα, όπου ένας αγρότης:

  • Έχει προπληρώσει τον ΦΠΑ δύο τριμήνων, για χρήματα που δεν εισέπραξε
  • Θα προπληρώσει οσονούπω φόρο εισοδήματος για το έτος 2016, ενώ δεν εισέπραξε τα χρήματα για Οκτώβριο, Νοέμβριο, Δεκέμβριο 2016

ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ

Δηλαδή, 13 μήνες μετά την …ανηφόρα των καθυστερήσεων, οι “φωτοβολταϊκοί” έγιναν “ανάλγητοι“. Εάν δεν γινόταν “ανάλγητοι”, πότε θα πληρωνόταν για την παραγωγή του Οκτωβρίου; Το …2024;

ΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ

Όμως, οι συνεχείς επίσημες αναφορές του Προέδρου της ΔΕΗ στους “ανάλγητους φωτοβολταϊκούς” είναι ή άτοπες ή εμμονικές. Διότι:
1. Η ΔΕΗ δεν είναι άμεσος πελάτης των φωτοβολταϊκών. Δεν χρωστάει στα φωτοβολταϊκά. Αλλού χρωστάει…! 
2. Οι “φωτοβολταϊκοί“, πλην του εξωδίκου δεν έχουν κινήσει -προς το παρών- κάποια διαδικασία ενάντια στη ΔΕΗ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣΆρα, γιατί αισθάνεται την ανάγκη ο κ. Παναγιωτάκης να “πλήξει” τον έμμεσο προμηθευτή του και όχι τον άμεσο;

Απάντηση: Διότι στην επικοινωνιακή τακτική της ΔΕΗ (συνεπικουρούμενη από την ΓΕΝΟΠ, της οποίας ο κ. Παναγιωτάκης υπήρξε Πρόεδρος), πρόθεση είναι η στοχοποίηση των φωτοβολταϊκών στην Ελληνική κοινωνία.

  ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ

Ουσιαστικά όμως, ο κ. Παναγιωτάκης έχει δίκιο. Υπάρχει αναλγησία.

Και ως Μέσο όπου πρόθεσή μας είναι η σύγκλιση των αντιπαραθέσεων και η νηνεμία, αφού διαπιστώσαμε την “αναλγησία”, προτείνουμε μία από τις παρακάτω επιλογές για να εκλείψει η “αναλγησία“: 

1. Να εκπληρώσει η ΔΕΗ όλες τις οικονομικές της υποχρεώσεις μέσα στον Ιούνιο, για να πληρωθούν οι παραγωγοί όλα τα οφειλόμενα.  Ή

2. Να διατεθεί ένας Διευθυντής Ορχήστρας προς τους αγρότες (με κόστος της επιχείρησης)  και να κάνουν οι ίδιοι νέα υπομονή μέχρι το 2022 για το οφειλόμενα, αλλά τουλάχιστον θα απαλύνεται ο πόνος της απληρωσιάς, μελωδικά.

Διότι, είναι άλλο να σου χρωστάνε “στα μουγκά” και άλλο να σου χρωστάνε ενώ ακούς μελωδίες…!   

ΔΕΗ

Back to top button