Άνοιξες το στόμα σου και διέλυσες κάθε αμφιβολία

Είπε λοιπόν ο Λίνκολν:

“Είναι προτιμότερο να μείνεις σιωπηλός και να νομίζουν ότι είσαι ανόητος, παρά να ανοίξεις το στόμα σου και να διαλύσεις κάθε αμφιβολία”.

Σωστός ο Αβραάμ.

Και πραγματικά, είναι θλιβερό που αρκετοί συνΈλληνες (γενικά μιλάμε!), δεν τηρούν τη σοφή ρήση του.

Το σημαντικό πόνημα του κ. Κων/νου Γαβρά στο taxheaven (ολόκληρο εδώ), επιβεβαιώνει απόλυτα την κρίση μας, περί των κινήτρων για όσα τραγελαφικά γράφτηκαν την προηγούμενη εβδομάδα για τον προσδιορισμό του φωτοβολταϊκού εισοδήματος.

Γράψαμε λοιπόν ως “δια ταύτα” σε κείνο το κείμενο (ολόκληρο εδώ), ότι η “είδηση” περί της “ανατροπής” των δεδομένων, εκπορεύτηκε και αναπαράχθηκε, για τις εξής 3 αιτίες:

1. Δόλος

2. Ημιμάθεια και αφέλεια

3. Διακαής πόθος για να συμβεί έτσι.

Ας δούμε όμως γραμμή προς γραμμή το κείμενο του κ. Κωνσταντίνου, το οποίο επιβεβαιώνει την κρίση μας.

Γράφει ο Κωνσταντίνος: Στην ανάρτηση της αρχικής είδησης, περί …26% (προηγούμενη εβδομάδα):

– “Όπως αντιλαμβάνεστε αυτή είναι μία πολύ σημαντική και συνάμα δυσάρεστη εξέλιξη για τους αγρότες!”

Και γράφει παρακάτω στο χθεσινό κείμενο:

“Τα φωτοβολταϊκά πάρκα όμως των αγροτών γιατί να φορολογούνται με 13%; Ποια είναι η διαφορά ενός αγρότηπου σε ένα χωράφι του έχει εγκαταστήσει φωτοβολταϊκό πάρκο κι ενός άλλου…”.

Σχόλιο: Τελικά βρε Κωνσταντίνε μου, πρέπει να αποφασίσεις: Είναι δυσάρεστη εξέλιξη ή πρέπει να πάει στο 26% ;

Το ένα που γράφεις δεν συνάδει με το άλλο. Ή θα …πονάς για το κακό που βρήκε τους αγρότες ή θα χαίρεσε. Που μπερδεύεσε να σε βοηθήσω;

Στην κηδεία κλαίμε και στο γάμο χορεύουμε “Βγάααλε το μαντήλι… από τα μαλιά… από τα μαλιά…”.

Τα μπέρδεψες!

Γράφει ο Κωνσταντίνος:

“Υπήρξε και μία δημόσια και ανυπόγραφη τοποθέτηση που μου προκάλεσε αρνητική εντύπωση αναφορικά με το προσβλητικό ύφος της τόσο απέναντι στο στέλεχος του υπ. Οικ. -που παραβρέθηκε ως εισηγητής στο συγκεκριμένο σεμινάριο-, στον δημοσιογράφο που συνέταξε το άρθρο που ανέφερα προηγουμένως, όσο και σε όλους εμάς τους λογιστές, αφού μας χαρακτηρίζει λαγούς, ηλίθιους και άλλα πολλά.”

Σχόλιο: Αγαπητέ Κωνσταντίνε ή είσαι επιρρεπής στα ψεματάκια ή έχεις δυσκολία στην ανάγνωση κειμένων. Nα το προσέξεις το δεύτερο και να το διορθώσεις. Το πρώτο (αν ισχύει) γνωρίζω ότι …δεν κόβεται!

α) Η ευθύτατη μομφή του κειμένου του afo.gr αφορούσε τους διακινητές της “είδησης” περί της εκτίμησης του βαλτού υπαλλήλου του Υπ. Οικονομικών. Διάβασε ξανά την συγκεκριμένη παράγραφο:

Το ερώτημα που προκύπτει για τους λογιστές-ακροατές, του “Λαγού“, της έμισθης υπαλλήλου του Υπ. Οικονομικών, είναι απλό: Όταν άκουσαν ή διάβασαν τον ειδήμονα Λαγό, να τους μεταφέρει “ασύντακτες και ατεκμηρίωτες οικονομοτεχνικές εκτιμήσεις”, πως αντέδρασαν;

Η μομφή λοιπον αγαπητέ Κωνσταντίνε, αφορούσε τους παρισταμένους λογιστές και την (απουσία) αντίδρασης. Εσύ όμως, θεώρησες καλό να “μπεις μπροστά” ως “υπερασπιστής” των λογιστών όλης της χώρας.

Γιατί Κωνσταντίνε; Mαζί μιλάμε. Τι τους θες τους υπόλοιπους…; Για …προστασία, του τύπου: “αυτός μας βρίζει όλους;

Αλήθεια, πανηγύριζες μόλις άκουσες τον “βαλτό” να μιλάει για 26%; Ε! τα πανηγύρια τελειώνουν κάποια στιγμή, με το “πως το τρίβουν το πιπέρι”!

β) Σε ότι αφορά το “ανυπόγραφο” του κειμένου στο afo.gr:  Κοτζάμ τρακτέρ …δεν το είδες; Το τρακτέρ υπογράφει…!

Γράφει ο Κωνσταντίνος:

“Αντί (οι αγρότες) να καλλιεργούν καρπούς ή οπωροφόρα δέντρα και άλλα αγροτικά προϊόντα, αυτοί απεναντίας γέμισαν τους αγρούς και τα λαγκάδια σε πολλά μέρη της Ελλάδας με φωτοβολταϊκά πάνελ

Σχόλιο: Είδες τι γίνεται Κωνσταντίνε, όταν από την επιστημονική τεκμηρίωση στο αντικείμενό μας (έστω και με ελλείμματα), μπαίνουμε και στα χωράφια των …Γεωτεχνικών;

Μάθε λοιπόν από σήμερα, ότι τα μόλις 6.000 συνολικά στρέμματα που καλύπτουν τα αγροτικά φωτοβολταϊκά, αντιστοιχούν στα στρέμματα μόλις 5 μεγαλοαγροτών (με τους οποίους φαίνεται ότι έχεις απωθημένα ενώ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΣΥΝΤΗΡΕΙΣ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΟΥ!).

Μάθε επίσης, ότι όοοολα μαζί τα φωτοβολταϊκά της χώρας, καλύπτουν μόλις το 0,01% των αγροτεμαχίων της χώρας.

Σε ότι αφορά τους αγρότες, δεν ήταν αφελείς ώστε να δημιουργήσουν το πάρκο τους, πάνω σε γη υψηλής παραγωγικότητας.

Άρα, πριν αναφερθείς σε …αγρούς και λαγκάδια Κωνσταντίνε μου, θα έπρεπε πρώτα να ψάξεις τις ρήσεις του …Αβραάμ Λίνκολν! Άργησες να τις ψάξεις τις ρήσεις, για να ολοκληρώσεις (δήθεν) “μορφωμένα” το κείμενό σου.

Στην αναφορά σου για τους “μεγαλοαγρότες”, σε ενημερώνουμε ότι τα 1.400 Μέλη του Συνδέσμου, αποτελούνται από βιοπαλεστές των 50 στρεμμάτων μέχρι και βιοπαλεστές των 1.000 στρεμμάτων.

Αλήθεια, όποιος αγρότης από τη δουλειά του και τη νοικοκυροσύνη του, έφτασε να καλλιεργεί 1.000 στρέμματα, που μπορεί να σε βρει για να σου ζητήσει συγνώμη;

Γράφει ο Κωνσταντίνος:

“Η θέση της Διοίκησης του υπ. Οικ. είναι ότι για την περίοδο από 1.1.2014 έως 23.12.2014 θα εφαρμοστεί ο συντελεστής 26% και από 24.12.2014 και μετά, θα εφαρμοστεί ο συντελεστής 13%.”

Σχόλιο:  Που είναι αυτή η …”θέση” της Διοίκησης του Υπ. Οικονομικών να τη δούμε κι εμείς; Στο αυτί σου την είπαν; Ψιθυριστά; Έτσι διοικεί το Υπ. Οικονομικών; Στο …μιλητό;

Δηλαδή, εάν ο βαλτός υπάλληλος που σου το μετέφερε στη συνεδρία είχε ίωση εκείνη την ημέρα και δεν ερχόταν, ο Συντελεστής Φορολόγησης θα ήταν 13%;

Από την ίωση του υπαλλήλου εξαρτώνται οι φορολογικοί συντελεστές; Αυτό σου έμαθαν στο Πανεπιστήμιο αγαπητέ Κωνσταντίνε;

Δώσμου τηλέφωνα των καθηγητών σου, σε παρακαλώ. Ειδικά της τελευταίας χρονιάς, που σου δώσαν και το πτυχίο

ΣΕ ΕΝΕΣΤΩΤΑ ΧΡΟΝΟ

– Και φτάνει ο αγαπητός Κωνσταντίνος, να πει (επιτέλους) και την αλήθεια. Του βγήκε τελικά …ασυναίσθητα.

Γράφει ο Κωνσταντίνος:

“Τα φωτοβολταϊκά πάρκα όμως των αγροτών γιατί να φορολογούνται με 13%;”

Σχόλιο: Μα, Κωνσταντίνε μου (Πτυχιούχε!), γέμισες μια σελίδα ολάκερη για να μας πείσεις ότι ισχύει το “26%” και τελικά μας γράφεις, “γιατί να φορολογούνται με 13%;”

Δεν αποφάσισες …μέσα σου, ακόμα για τον Συντελεστή; Ή προσπαθείς να μας πείσεις για τον πόθο σου να πάει στο “26%”, αλλά δεν σε βοηθάει η πραγματικότητα;

Άρα σε βόλεψε η “ανάγνωση” του βαλτού υπαλλήλου του Υπ. Οικονομικών, διότι συνάδει με τον ανεκπλήρωτο πόθο σου.

Ε! αυτός ο ανεκπλήρωτος πόθος, θα σε συνοδεύει μια ζωή…!

Γράφει ο Κωνσταντίνος:

“Είναι επιεικώς απαράδεκτο να λοιδορούνται δημοσίως άνθρωποι αλλά κι ένας ολόκληρος κλάδος -αυτός των λογιστών-, και να χαρακτηρίζονται ηλίθιοι κλπ. μέσα από ένα φληνάφημα του οποίου ο συντάκτης με καθαρά συντεχνιακά ελατήρια προσπάθησε να δείξει στα μέλη του το “ειδικό” βάρος του.”

Σχόλιο: Πάλι ο “κλάδος των λογιστών”; Αυτοδιορίστηκες εκπρόσωπος των λογιστών της χώρας;

Άντε …καλορίζικος!

Σε σένα απευθυνόταν το κείμενο. Άστους τους υπόλοιπους. Δεν μπορείς να σταθείς μόνος και θέλεις παρέα και υποστήριξη;

Γράφει ο Κωνσταντίνος:

“Ο συντάκτης υποδεικνύει σε μας τους λογιστές πως πρέπει να αντιμετωπίσουμε το θέμα αυτό και μας προστάζει να ακολουθήσουμε τη δική του άποψη και όχι αυτή της Διοίκησης του υπ. Οικονομικών.”

Σχόλιο: Ο …συντάκτης σε καλεί (εσένα προσωπικά) να πράξεις κατά τη Νομοθεσία. Και από ότι διαπιστώνεται από το κείμενό σου, είναι σοφή και χρήσιμη η νουθεσία. Το έχεις ανάγκη, για να μην κάψεις τους πελάτες σου!

ΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

Απευθυνόμενοι στα 1.400 πιστά Μέλη, που συνυπάρχουν σε ότι πιο συσπειρωμένο υπάρχει αυτή τη στιγμή στη χώρα, τους λέμε το εξής:

Αυτή η συσπείρωση και η πίστη δικαίωσε όλους τους αγώνες που δώσαμε μαζί και θα δικαιώσει και αυτούς που έρχονται.

Αυτή συσπείρωση ενοχλεί και θα ενοχλεί. Έχει γίνει ήδη αντικείμενο ζηλοφθονίας. Να είστε έτοιμοι για τα πάντα.

Οι …υψηλές τεχνοεπιστημονικές αναλύσεις “του κόλου”, είχαν πάντα ένα στόχο: Να μπερδέψουν τη μάζα και “να τη φάει στο κεφάλι”, μπερδεμένη μέσα σε νούμερα, νόμους και “μορφωμένες” κουβέντες.

Όλοι εμείς οι 1.400, ΔΕΝ μπερδευτήκαμε στις …δήθεν συλλογικές κινητοποιήσεις των προηγούμενων ετών. Δεν μπερδευτήκαμε με τις παραμετροποιήσεις στα κουρέματα, δεν μπερδευτήκαμε σε τίποτα. ΔΕΝ μπερδευόμαστε και τώρα!

Και αυτό ενοχλεί: Γιατί αυτούς ρε γαμώτο ΔΕΝ μπορούμε να τους μπερδέψουμε…; Αφού τους αραδιάζουμε 45 νόμους και 75 άρθρα!

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ

Η παραγωγή του αγροτικού φωτοβολταϊκού, έχει προσδιορισθεί ως αγροτικό εισόδημα και ως τέτοιο θα φορολογηθεί για το έτος 2014.

Δεν χωράνε δεύτερες κουβέντες σε αυτό και για τους ελάχιστους λογιστές της χώρας που δεν θα συνεργαστούν μαζί σας υπό το καθεστώς της ισχύουσας νομοθεσίας, θα πρέπει η διαχείριση της σχέσης σας να γίνει από σας.

Εσείς είστε πελάτες τους. Και ο πελάτης, έχει πάντα δίκιο….

Back to top button